Japansk olie jager hovedpine på flugt

19. januar 1997

Til redaktionen

Holstebro, 19. januar 1997

Tekst af journalist Flemming Hove.

Foto ved fotograf Ole Mortensen.

Såvel tekst som foto kan frit anvendes og publiceres – uden beregning.

Fotos kan rekvireres ved henvendelse til
Tilsted Communication,
Inge-Lise Dinesen, tlf. 97 43 23 00.
eller E-mail: post@tilsted.dk

Yderligere informationer – kontakt Sports Pharma A/S, Niels J. Jensen, tlf. 75 84 05 33.

 

Japansk olie jager hovedpine på flugt

 

Den japanske pebermynteolie Physio JHP er lige så god til at lindre hovedpine som de fleste smertestillende piller, der kan købes uden recept.

Det fastslår undersøgelser fra bl.a. den sportsmedicinske afdeling i den tyske hærs sportsskole i Sonthofen og den neurologiske klinik på Christian Albrechts Universitet i Kiel. Undersøgelserne viser desuden, at Physio JHP er betydelig billigere end tabletterne, og at den ikke har bivirkninger.

Gængse hovedpinepiller derimod har den svaghed, at de efter nogen tids jævnlig brug fremkalder hovedpine, fordi kroppen bliver afhængig af dem. Desuden har mange problemer med maven, når de får piller, der indeholder acetylsalicylsyre.

Mange hovedpiner opstår på grund af muskelspændinger i hoved, nakke og skuldre. Et par dråber af olien gnides ind i tindingen og eventuelt også i panden og i nakken. Hovedpinen letter efter nogen tid på grund af produktets høje indhold af ren peber-mynteolie. Ved spændinger i nakken kan et par dråber gnides ind på de ømme punkter.

Sports Pharma A/S i Vejle er forhandler af Physio JHP. Firmaet modtager ofte breve fra kunderne, der fortæller om deres erfaringer.

En kvinde fra Horsens, der i flere år har brugt olien mod hovedpine, har gode erfaringer. Ved at gnide nogle dråber ind i tindinger og nakke opnår hun så stor lindring, at hun slipper for at skulle tage en masse smertestillende medicin.

Alle pressemeddelelser om: