Det er aldrig sket før på landbrugsmessen Agromek: Én virksomhed parat med fire Europa-nyheder

12. januar 1997

Til redaktionen

Holstebro, 12. januar 1997

Tekst af journalist Flemming Hove.

Foto ved fotograf Ole Mortensen.

Såvel tekst som foto kan frit anvendes og publiceres – uden beregning.

Fotos kan rekvireres ved henvendelse til
Tilsted Communication,
Inge-Lise Dinesen, tlf. 97 43 23 00.
eller E-mail: post@tilsted.dk

Yderligere informationer – kontakt Skov A/S, adm. direktør Mogens Filtenborg, tlf. 97 73 11 22.

 

Det er aldrig sket før på landbrugsmessen Agromek: Én virksomhed parat med fire Europa-nyheder

 

For første gang i den internationale landbrugsmesse Agromeks historie har en enkelt virksomhed fået ikke færre end fire nye produkter udnævnt til Europa-nyheder.

Det er virksomheden SKOV A/S i Glyngøre, der har fået det anerkendende skulderklap forud for Agromek ´97 i Messecenter Herning i dagene 21.-25. januar. I alt præsenterer de 554 udstillere 26 Europa-nyheder, 18 Danmarks-nyheder og 169 virksomheds-nyheder på messen.

Virksomheden er specialist i klimastyring og produktionsovervågning til moderne animalsk produktion og er blandt de førende i verden inden for det højteknologiske produktionsområde. SKOV A/S har i de seneste par år arbejdet målbevidst på at udvikle sine ventilationssystemer, og det har ført til en stribe nye produkter.

– Det er normalt, at en virksomhed får et enkelt produkt klassificeret som en Europa-nyhed. Men det er uhørt at få fire produkter med i den gruppe. For os er det imidlertid dejligt, og det lover godt for fremtiden, siger administrerende direktør i Glyngøre-virksomheden, Mogens Filtenborg.

Han lægger vægt på, at det er en uvildig komité under Agromek, som bedømmer nyhederne og vurderer, hvilken klassificering de skal have.

– Når et produkt udnævnes til en Europa-nyhed, skaber det stor interesse hos både gæsterne på messen og blandt de internationale kunder, siger Mogens Filtenborg. Vi kan bruge klassificeringen af vore produkter som døråbner til det internationale marked. Vi håber, de nye produkter vil medføre en større produktion, og jeg er sikker på, vi i den kommende tid vil kunne skabe flere nye arbejdspladser.

De fire Europa-nyheder fra SKOV A/S drejer sig om vægventiler, en speciel styring af loftventiler, en produktionscomputer og et nyt udsugningsprincip, der giver en årlig strømbesparelse på 40-70 procent.

– Vi producerer komplette systemer og anlæg. Når de skal forbedres, er det ikke nok at ændre en enkelt komponent. Derfor har vor system- og udviklingsafdeling været igennem hele systemet. Nøgleordene i de nye produkter er, at de både er energibesparende og sigter mod at øge produktiviteten og landmændenes indtjening, siger Mogens Filtenborg.

Alle pressemeddelelser om: