Kogefelterne styres med én enkelt finger

27. oktober 1996

Til redaktionen

Holstebro, 27. oktober 1996

Tekst af journalist Flemming Hove.

Foto ved fotograf Ole Mortensen.

Såvel tekst som foto kan frit anvendes og publiceres – uden beregning.

Fotos kan rekvireres ved henvendelse til
Tilsted Communication,
Inge-Lise Dinesen, tlf. 97 43 23 00.
eller E-mail: post@tilsted.dk

Yderligere informationer – kontakt Blomberg a/s, reklamechef Steen Bielefeldt, tlf. 74 42 41 81.

 

Kogefelterne styres med én enkelt finger

 

Så er det slut med forstyrrende drejeknapper på køkkenets kogeplade.

Elektronikken har gjort det muligt at erstatte drejeknapperne med den populære betjeningsform »fingertouch«. Den er kendt fra bl.a. musikanlæg, hvor man kun behøver at berøre et felt for at kunne betjene anlægget.

Blomberg introducerer nu den nye elektroniske udgave af glaskeramiske kogeplader.

Betjeningen af de enkelte kogefelter er indbygget i selve kogepladen. Blot en enkel fingerberøring gør det nemt at styre kogefelterne.

Med elektronikken har kogepladen en række fordele. F.eks. har et af kogefelterne minutur med automatisk slukfunktion. Det betyder, at når man har aktiveret kogefeltet, kan man indstille det til at slukke igen efter et antal minutter.

Desuden har Blomberg forsynet kogepladen med en elektronisk lås, der dog ikke må forveksles med en børnesikring.

De elektroniske kogeplader sparer på energiforbruget, fordi de enkelte HiLight kogefelter varmer for fuld styrke efter kun ca. fem sekunder. Den hurtige opvarmning gør, at der f.eks. bruges ca. 20 procent mindre energi på at bringe en liter vand i kog end ved et traditionelt kogefelt.

En anden energibesparende fordel opnås ved at udnytte den restvarme, der er tilbage i kogefeltet, efter at der er slukket. En restvarmeindikator for hvert kogefelt viser, i hvor lang tid der er restvarme. Så længe temperaturen er over 60 grader, vil restvarme-indikatoren være tændt. Dermed kan man slukke for kogefeltet i god tid og udnytte restvarmen til at koge/stege maden færdig.

Alle pressemeddelelser om: