Brændeovne skaber hygge

18. oktober 1996

Til redaktionen

Holstebro, 18. oktober 1996

Tekst: Journalist Flemming Hove.

Foto: Fotograf Ole Mortensen.

Såvel tekst som foto kan frit anvendes og publiceres – uden beregning.

Fotos kan rekvireres ved henvendelse til
Tilsted Communication,
Inge-Lise Dinesen, tlf. 97 43 23 00.
eller E-mail: post@tilsted.dk

Yderligere informationer – kontakt Jydepejsen A/S, direktør Sven Brixen, tlf. 97 41 00 99

 

Brændeovne skaber hygge

 

Jydepejsen stræber efter at gøre brændeovnen til et flot stykke møbel

Brændeovnen har i dag rollen som boligens naturlige midtpunkt. Ild og varme har altid været symbolet på det, der samler familien, og sådan vil det også være i fremtiden.

– Fjernsynet er ganske vist et midtpunkt i mange hjem, men det er ikke på samme måde noget centralt som ild og varme, fastslår direktør i Dansk Design Center, civilingeniør Jens Bernsen. Energiøkonomisk er brændeovnen væsentlig bedre end f.eks. den åbne pejs, fordi brændeovnen tager toppen af kulden.

Jens Bernsen mener, at brændeovnen kan være med til at genskabe hyggen fra dengang, da ild og varme var hjemmets arne i form af et samlingspunkt og en økonomisk gevinst. Det eneste minus, han umiddelbart kan se er, at nogle brændeovne stadig ikke lever helt op til miljøkravene.

– Jeg tror dog, det skyldes uvidenhed og ligegyldighed, når folk f.eks. fyrer med trykimprægneret træ og andre ting, der kan skade miljøet. Det er vigtigt, at man udnytter den viden og giver forbrugerne en ordentlig vejledning i at fyre korrekt, siger han.

Jydepejsen A/S ved Holstebro er sikker på, at brændeovnen i fremtiden vil være en lige så naturlig del af mange stuers møblement som sofaen, lænestolen og reolen. Virksomheden har brugt meget tid og mange tanker på at give sine brændeovne en ansigtsløftning, så de fra at være en pæn varmekilde har udviklet sig til at blive et flot møbel.

– Vi kan alle lide at gøre noget ud af vor bolig, og i dag anskaffer vi os flere og flere langvarige forbrugsgoder. Vi sætter pris på, at tingene fungerer, er flotte, har kvalitet og kan købes til en fornuftig pris. Derfor har vi valgt at gøre vore ovne til designmæssigt gennemarbejdede møbler. Vi forsøger at tilpasse os nutidens boligvaner, siger direktør Sven Brixen fra Jydepejsen.

Virksomhedens medarbejdere har lavet computertegninger, flamingomodeller og træmodeller i mange former for at fastlægge et nyt design. Det er en langvarig proces at skabe noget nyt, og der skal mange forsøg til.

Resultatet er blevet, at ovne i serierne multi-line, royal-line og ultra-line er blevet iklædt bl.a. nydesignede fedtsten og keramik, så de glider mere naturligt ind i møbleringen end før.

Fakta om Jydepejsen

Jydepejsen A/S har siden 1979 udviklet, fremstillet og solgt eksklusive brændeovne til kræsne kunder både i Danmark og resten af Europa.

Virksomheden beskæftiger i højsæsonen ca. 35 medarbejdere i produktion, salgsafdeling og administration.

Pladebearbejdning og svejsning til råovne sker hos underleverandører. Derimod foregår klargøring, montering og påsætning af stålsider, keramikkakler eller fedtsten samt den afsluttende kvalitetskontrol i Jydepejsens egne produktionshaller.

Ca. 85 procent af produktionen eksporteres. Der sælges kun til fagbranchen, og i Danmark har Jydepejsen 15 forhandlere.

Virksomheden har altid stræbt efter at være på forkant med udviklingen. Det har i årenes løb resulteret i flere banebrydende løsninger.

Alle pressemeddelelser om: