Han har en god smag!

24. august 1996

Til redaktionen

Holstebro, 24. august 1996

Tekst af journalist Flemming Hove.

Foto ved fotograf Ole Mortensen.

Tekst og foto kan frit anvendes og publiceres – uden beregning.

Fotos kan rekvireres ved henvendelse til
Tilsted Communication,
Inge-Lise Dinesen, tlf. 97 43 23 00.
eller E-mail: post@tilsted.dk

Yderligere informationer – kontakt Dan Cake A/S, salgs- og marketingdirektør Torben Lindeschouw, tlf. 75 73 18 44.

 

Han har en god smag!

 

– Vore roulader skal smage mere af frugt, og cremen skal være lettere!

Sådan lød beskeden til produktudvikler Claus Nielsen på Dan Cake i Give, da virksomheden for godt et halvt år siden havde fået sine roulader forbrugertestet.

Efter godt seks måneders produktudvikling er Dan Cake nu klar til at fylde butikkerne med de nye forbedrede roulader. Emballagen er blevet eksklusiv, og varen er lavet, som forbrugerne ønsker den.

– Når jeg får besked på at ændre et produkt, skal jeg tænke på, hvordan vi bedst udnytter både råvarer og vore tekniske muligheder. Derefter går jeg i gang med at tilsmage både marmeladen og cremen på god, gammeldags bagermanér, forklarer Claus Nielsen, der er uddannet bager, konditor og levnedsmiddeltekniker.

I industriproduktion af bagværk er der ud over krav til smag også krav til holdbarhed og konsistens. Tørstofindholdet er det vigtigste at holde øje med for at undgå at bruge konserveringsmidler. Det skal Claus Nielsen hele tiden have for øje, både når han udarbejder nye produkter og forbedrer de eksisterende. Produktet skal smage ens, uanset om det lige er leveret til forretningernes hylder, eller om det har været der i 10 uger.

– Den første portion marmelade med mere frugtsmag blev lavet i en lille gryde. Jeg har brugt flere bær og mere frugtsaft og desuden eksperimenteret med andre former for sukker. Da jeg selv syntes, smagen var blevet bedre, fik jeg marmeladen testet hos nogle af vore medarbejdere. De sagde god for den, og så gjaldt det om at få marmeladen gjort produktionsklar. Det kræver nogen planlægning, for i gryden havde jeg vel ca. et kilo marmelade. I de store produktionskar kan der være ca. 1500 kilo, fortæller Claus Nielsen.

Udviklingen af en mere luftig creme krævede eksperimenter med andre olietyper. Da det var på plads, blev den også smagstestet hos Dan Cake, inden Claus Nielsen kunne gøre den klar til produktion.

Da produktionsteknikken var kørt ind og testet, blev rouladerne sendt ud til en endelig forbrugertest. Bedømmelsen var positiv, og dermed kunne produktionen gå i gang.

– Fordelen ved industriproduktion er, at forbrugerne sikres en ensartet kvalitet fra køb til køb, fortæller han. Den lokale bager laver måske 10, 20 eller 50 roulader om dagen, mens vi laver 5000-6000 i timen.

Alle pressemeddelelser om: