Claus har en god smag!

24. august 1996

Til redaktionen

Holstebro, 24. august 1996

Tekst af journalist Flemming Hove.

Foto ved fotograf Ole Mortensen.

Tekst og foto kan frit anvendes og publiceres – uden beregning.

Fotos kan rekvireres ved henvendelse til
Tilsted Communication,
Inge-Lise Dinesen, tlf. 97 43 23 00.
eller E-mail: post@tilsted.dk

Yderligere informationer – kontakt Dan Cake A/S, salgs- og marketingdirektør Torben Lindeschouw, tlf. 75 73 18 44.

 

Claus har en god smag!

 

– Vore roulader skal smage mere af frugt, og cremen skal være lettere!

Sådan lød beskeden til produktudvikler og bagermester Claus Nielsen på Dan Cake i Give, da virksomheden i december 1995 havde fået sine roulader forbrugertestet.

Efter knapt seks måneders produktudvikling er Dan Cake nu klar til at fylde butikkerne med de nye forbedrede roulader. Emballagen er blevet eksklusiv, og varen er lavet, som forbrugerne ønsker den.

– Når jeg får besked på at ændre et produkt, skal jeg tænke på, hvordan vi bedst udnytter både råvarer og vore tekniske muligheder. Derefter går jeg i gang med at tilsmage både marmeladen og cremen på god, gammeldags bagermanér, forklarer Claus Nielsen, der er uddannet bager, konditor og levnedsmiddeltekniker.

I industriproduktion af bagværk er der krav til holdbarhed og konsistens. Tørstofindholdet er det vigtigste at holde øje med for at undgå at bruge konserveringsmidler. Det skal Claus Nielsen hele tiden have for øje, både når han udarbejder nye produkter og forbedrer de eksisterende. Produktet skal smage ens, uanset om det lige er leveret til forretningernes hylder, eller om det har været der i 10 uger.

– 80 procent af alle køb er impulskøb. Derfor betyder emballagen meget for et produkt, men samtidig skal produktet leve op til den forventning, køberen har, siger salgs- og marketingdirektør Torben Lindeschouw. De fleste kunder går ikke ind i en forretning i den hensigt at købe en kage, men mange bliver fristet til det, når de ser varerne på hylderne. Et godt produkt og en spændende indpakning er det, der sikrer genkøbene.

Foruden rouladerne sender Dan Cake en ny type kager på markedet. Det er eksklusive, runde skærekager, der er pakket i æsker efter engelsk forbillede. Både creme og syltetøj bliver som noget nyt sprøjtet ind i kagen med nåle.

Virksomheden har investeret 10-15 mio. kr. i en ny, mere moderne og langt hurtigere produktionslinie, som kan fremstille flere roulader og skærekager end fabrikkens to mindste produktionslinier tilsammen. Desuden er man i færd med at opføre et nyt paletteringsanlæg til ca. seks mio. kr., som kan pakke og stable de frisklavede kager på afhentningsklare paller.

Dan Cake har en markedsandel på ca. 75 procent. Rouladerne tegner sig for halvdelen af produktionen.

Alle pressemeddelelser om: