Gammelt jern på museum

12. maj 1996

Til redaktionen

Holstebro, 12. maj 1996

Tekst af journalist Flemming Hove.

Foto ved fotograf Ole Mortensen.

Såvel tekst som foto kan frit anvendes og publiceres – uden beregning.

Foto rekvireres ved henvendelse til
Tilsted Communication,
Inge-Lise Dinesen, tlf. 97 43 23 00.
eller E-mail: post@tilsted.dk

Yderligere informationer – kontakt venligst Holstebro Museum ved museumsinspektør Esben Graugaard på telefon 97 42 29 33.

 

Gammelt jern på museum

 

Tonsvis af gammelt jern og bunker af skrot vil i sommer fylde godt op i Holstebro Museums udstillingslokaler.

Ikke fordi museet er blevet en oplagsplads, men fordi metallet indgår i en særudstilling om jernstøberiet Vald. Birn A/S, der netop har fejret sit 100 års jubilæum.

Museumsinspektør Esben Graugaard har arbejdet med Vald. Birns historie i over et år og har undervejs fået mange gode kontakter blandt jernstøberiets medarbejdere. På den måde er det lykkedes at finde bl.a. gamle maskiner og godt brugt værktøj i gemmerne.

Det indgår sammen med historien om Birn-familien i udstillingen, der også fortæller om, hvordan produktionen af støbegods foregik i jernstøberiets barndom.

– Udstillingen er et eksempel på godt samarbejde mellem en privat virksomhed og en offentlig institution, siger Esben Graugaard, der glæder sig over den hjælp, han har fået fra bl.a. modelsnedker Knud Trankjær og maskinmester Martin Pedersen.

Ud over de gamle værktøjer og arbejdsprocesser viser særudstillingen eksempler på Vald. Birns produkter i dag. Desuden kan gæsterne se en udstilling om lokalafdelingen af smede- og maskinarbejderforbundet, der også fejrer 100 års jubilæum i år.

Alle pressemeddelelser om: