Gå på opdagelse i dukketeatrets verden

5. februar 1996

Til redaktionen

Holstebro, 5. februar 1996

Tekst af journalist Flemming Hove.

Foto ved pressefotograf Jens Bach.

Såvel tekst som foto kan frit anvendes og publiceres – uden beregning.

Foto rekvireres ved henvendelse til
Tilsted Communication,
Inge-Lise Dinesen, tlf. 97 43 23 00.
eller E-mail: post@tilsted.dk

Yderligere informationer – kontakt venligst Holstebro Museum ved direktør Torben Skov på telefon 97 42 29 33.

 

Gå på opdagelse i dukketeatrets verden

 

Holstebro Museum har udstillinger, aktiviteter og teateropførelser i vinterferien

Både børn og voksne kan gå på opdagelse i fantasiens verden i skolernes vinterferie.

Stedet er Holstebro Museum, der fra 10.-18. februar sætter fokus på dukketeatrets spændende figurer og miljø med både udstillinger, praktiske aktiviteter og opførelse af to forestillinger.

Manden bag Danmarks eneste professionelle dukketeater, Per Brink Abrahamsen,

Århus, viser bl.a. sin flotte samling af dukketeatre fra 1800-tallet og op til i dag. Det er også ham, der trækker i trådene og fører dukkerne, når Svalegangens Dukketeater opfører H. C. Andersens “Nattergalen” og Karen Blixens “Ehrengaard”.

Gæsterne på museet får desuden lejlighed til selv at lave et dukketeater under kyndig vejledning. Der er på forhånd fremstillet materialer, så gæsterne kan lave scene, kulisser og dukker. Inspiration vil der være nok af blandt Per Brink Abrahamsens udstillede dukketeatre. Der er desuden lejlighed til at se nogle af dukkerne fra fjernsynets populære julekalendere “Vinterbyøster”, “Kikkebakke Boligby” og “Jullerup Færgeby”.

Per Brink Abrahamsen stiftede for første gang bekendtskab med dukketeatret for 45 år siden, da han som dreng fik et papirteater. Senere blev han uddannet dramaturg i

Århus og tilknyttet teatret Svalegangen. I 1980 var det 100 år siden, dukketeatret kom til Danmark, og i den forbindelse stod Per Brink Abrahamsen for en stor udstilling.

Siden har han haft det som en hobby at lave dukketeater, og i 1987 blev han dukkefører i Danmarks eneste professionelle dukketeater under Svalegangen.

– Dukketeater er noget, der fascinerer både børn og voksne. Den form for teater gør det muligt for tilskueren at bruge sin fantasi, fordi det er nødvendigt at forestille sig meget af det, der foregår på scenen, fortæller Per Brink Abrahamsen.

I 1880 blev der i Danmark udgivet dukketeaterark, og den tradition har gjort Danmark til det førende land inden for papirdukketeatret. Litografen Alfred Jacobsen udgav bl.a. “Kaptajn Grants børn” og “Jorden rundt i 80 dage”. I 1914 blev dukketeatret en fast del af stoffet i Familie Journalen, som udgav mange eventyrkomedier.

Alle pressemeddelelser om: