Lun københavner vinder stor gevinst

13. februar 1995

Til redaktionen

Holstebro, 13. februar 1995

Tekst af journalist Flemming Hove.

Foto ved fotograf Anders Nielsen.

Såvel tekst som foto kan frit anvendes og publiceres – uden beregning.

Fotos kan rekvireres ved henvendelse til
Tilsted Communication,
Inge-Lise Dinesen, tlf. 97 43 23 00.
eller E-mail: post@tilsted.dk

Yderligere informationer – kontakt Det Danske Klasselotteri, marketingchef Poul Lundkjær, tlf. 33 14 09 00.

 

Lun københavner vinder stor gevinst

 

72-årig har netop vundet en kvart mio. kr. i Klasselotteriet

72-årige Erik Pedersen fra København holder meget af at cykle, uanset om det er sommer eller vinter.

Han lod dog cyklen blive derhjemme, da han skulle på sit livs mest indbringende tur til Rådhuspladsen i København. Her kunne han nemlig i Klasselotteriets nye lokaler hente en stor gevinst på en kvart mio. kr.

– Det er egentligt sjovt, for jeg har altid sagt, at jeg ikke ville håbe, jeg vandt den store gevinst. Jeg ved nemlig ikke, hvad jeg skal bruge pengene til. Nå, mon ikke jeg finder på noget alligevel, siger Erik Pedersen med et lunt smil på læberne.

Den nybagte lotterivinder er indfødt københavner og gift med Ragnhild. Han er udlært kontormaskinmekaniker, og han nåede at fejre 50 års jubilæum inden for faget, før han gik på pension.

Erik Pedersen begyndte at interessere sig for Klasselotteriet, da han sammen med sin kone og datter for år tilbage overtog nogle lodsedler, som hans far havde haft. Det er i tidens løb blevet til en del smågevinster, men nu kom én af de store omsider.

Selv om Erik Pedersen har bil, cykler han som oftest rundt, når han skal i byen.

– Jeg har altid været for nærig til at tage bussen, siger han og tilføjer, at den holdning kommer lotterigevinsten ikke til at lave om på.

Den kvarte mio. kr. er vundet på et kvart lod, og det betyder, at tre andre spillere hver har vundet et tilsvarende beløb.

170 mio. kr. på spil i Klasselotteriet

Hvert år sætter Det Danske Klasselotteri A/S 170 mio. kr. på spil.

Pengene er delt ud på 85.000 gevinster, hvoraf den største er på fire mio. kr.

Klasselotteriet trækker vindere hver måned året rundt, og hver gang er der hovedgevinster på en hel, en halv og en kvart mio. kr. I marts og september udtrækkes desuden årets to største gevinster, der hver er på fire mio. kr.

Der er i alt 210.000 numre at spille på. Et helt lod koster 632 kr. pr. halvår, men det kan også lade sig gøre at spille på halve, kvarte eller ottendedels lodder.

Rundt om i landet har Klasselotteriet ca. 400 forhandlere, hvor man kan købe og forny lodderne.

Klasselotteriet er det spil, der udbetaler langt den største del af omsætningen til spillerne. Mens mange andre spil betaler 45 procent eller mindre tilbage som præmier, havner 66 procent af Klasselotteriets omsætning i spillernes lommer.

Flere end 350.000 danskere spiller i Klasselotteriet, der omsætter for ca. 240 mio. kr. om året.

I 1992 blev Klasselotteriet, der tidligere var et direktorat under Skatteministeriet, omdannet til et aktieselskab. Staten ejer aktiekapitalen 100 procent.

Med omdannelsen til aktieselskab indledtes en total modernisering af lotteriet. Et af de første resultater var, at Klasselotteriet er blevet det eneste spil herhjemme, som kan være “helautomatisk” – forstået sådan, at spillerne via BetalingsService både kan betale sine lodder og helt automatisk får gevinster ind på kontoen.

Alle pressemeddelelser om: