Utraditionelt samarbejde mellem fem håndværksmestre: Det gav ungt par lyst til at købe nyt hus

28. august 1994

Til redaktionen

Holstebro, 28. august 1994

Tekst af journalist Flemming Hove.

Foto af fotograf Ole Mortensen.

Tekst og foto kan frit anvendes og publiceres – uden beregning.

Fotos kan rekvireres ved henvendelse til
Tilsted Communication,
Inge-Lise Dinesen, tlf. 97 43 23 00.
eller E-mail: post@tilsted.dk

Yderligere informationer – kontakt Ulfborg-Vemb Kommune, borgmester Kaj Brink, tlf. 97 49 15 55.

 

Utraditionelt samarbejde mellem fem håndværksmestre: Det gav ungt par lyst til at købe nyt hus

 

Det var lidt af en tilfældighed, der fik parret Susanne Sig og Arnt Nørgaard fra Ulfborg til at købe nyt hus i foråret. Egentlig havde de ingen aktuelle planer om hverken at købe eller bygge, men et utraditionelt samarbejde mellem fem lokale håndværksmestre gjorde udslaget.

Håndværksmestrene havde efter opfordring fra Ulfborg-Vemb Kommune besluttet at tage chancen og bygge tre énfamiliehuse. Projektet er et led i Ulfborg-Vemb Kommunes strategi for, hvordan kommunen kan tiltrække flere indbyggere.

Susanne Sig og Arnt Nørgaard har købt et af de nye huse, der præsenteres sammen med de to andre ved en byggeudstilling i den kommende weekend.

– Vi talte tilfældigt med to håndværkere i foråret. De spurgte henkastet, om ikke de skulle bygge et nyt hus for os, fortæller Arnt Nørgaard. Vi slog til efter over-vejelse. Vi har været med i byggeriet fra første færd. Det har været en rar og speciel god oplevelse at følge byggeriet på tæt hold.

27-årige Susanne Sig og 34-årige Arnt Nørgaard har boet i en andelsbolig på 95 kvm i nogle år. Nu får de 153 kvm hus på Majsvænget 24. Det passer dem fint. Så bliver der mere plads til både dem selv og børnene Morten på to år og Mette på to måneder.

Susanne Sig arbejder i SuperBrugsen i Ulfborg, mens Arnt Nørgaard arbejder hos Vejgaard Møbler i byen. De er begge glade for at bo i kommunen, eller som de udtrykker det:

– Der er ikke noget at gøre vrøvl over!

Borgmester Kaj Brink glæder sig over, at håndværkerne har taget positivt imod kommunens opfordring. På længere sigt kan det skaffe kommunen flere indbyggere og håndværkerne mere arbejde.

– Det er gunstige tider for byggeriet netop nu. Faktisk kan det lade sig gøre at sidde billigere i et nyt hus i Ulfborg-Vemb Kommune, end det koster at bo i en lejebolig. Vi ved da også fra ejendomsmæglerne, at de er glade for nybyggeri, for der er ikke mange ledige huse i øjeblikket, siger borgmesteren.

Alle pressemeddelelser om: