Sådan levede vi i oldtiden

22. juni 1994

Til redaktionen

Holstebro, 22. juni 1994

Tekst af journalist Flemming Hove.

Foto ved fotograf Ole Mortensen.

Såvel tekst som foto kan frit anvendes og publiceres – uden beregning.

Foto rekvireres ved henvendelse til
Tilsted Communication,
Inge-Lise Dinesen, tlf. 97 43 23 00.
eller E-mail: post@tilsted.dk

Yderligere informationer – kontakt venligst Holstebro Museum ved museumsinspektør Lis Helles Olesen på telefon 97 42 29 33.

 

Sådan levede vi i oldtiden

 

Holstebro Museum er nu parat til at fortælle alle interesserede om, hvordan vestjyderne levede i oldtiden.

Det sker i form af en permanent oldtidsudstilling, som åbner tirsdag den 28. juni. Museet har fået Danmarks Radios ekspert i gamle ting og sager, programredaktør Piet van Deurs, til officielt at åbne udstillingen.

En del af den nye udstilling beretter om oldtidsvejen, private oldsagssamlinger, gravhøje og menneskets udseende i oldtiden. En anden del beskriver tiden fra den ældre stenalder til vikingetiden med vigtige fund fra Nordvestjylland som dokumentation.

Ved indgangen til oldtidsudstillingen er skelettet af en kvinde fra Gulfælgårds mose fra omkring år 600. Med udgangspunkt i dette fund fortælles der om, hvordan mennesket så ud i oldtiden.

Udstillingen viser også flere private samlinger. I midten af 1930erne købte museet en stor oldsagssamling af Steffen W. Christensen fra Borbjerg, som fandt de fleste af oldsagerne ved udgravninger af over 100 gravhøje. Desuden har museet fået skænket to privatsamlinger, der viser amatørarkæologers fund.

Med åbningen af oldtidsudstillingen er den sidste del af museets permanente udstillinger på plads.

Alle pressemeddelelser om: