Nye kogefelter sparer strømmen

12. juni 1994

Til redaktionen

Holstebro, 15. juni 1996

Tekst af journalist Flemming Hove.

Foto ved fotograf Ole Mortensen.

Fotos kan rekvireres ved henvendelse til
Tilsted Communication,
Inge-Lise Dinesen, tlf. 97 43 23 00.
eller E-mail: post@tilsted.dk

Yderligere informationer – kontakt Blomberg a/s, reklamechef Steen Bielefeldt, tlf. 74 42 41 81.

 

Ovnen gør sig selv ren

 

Nu er der ikke længere grund til at ærgre sig gul og grøn, hvis maden bobler over og griser ovnen til indvendigt.

Hvad der hidtil har krævet stor overvindelse og masser af ovnrens og knofedt, sørger en helt ny ovn fra Blomberg selv for.

Ovnen er ved hjælp af en nyudviklet ekstra glat emalje og en speciel teknik – pyrolyse – selvrensende, så man kun behøver en fugtig klud til at tørre af med.

Når ovnen trænger til at blive gjort ren indvendigt, startes pyrolyseprogrammet, der varmer ovnen op til 500 grader. Den høje temperatur sørger sammen med den glatte emaljeoverflade for at brænde alle fedt- og madrester til aske.

Når renseprogrammet sættes i gang, låses ovndøren automatisk. Den kan først åbnes igen, når temperaturen er under 270 grader. Renseprocessen giver ingen os i køkkenet. Et keramisk platinbelagt filter forbrænder alle lugtstoffer, inden luften slippes ud – akkurat som i en katalysator på en bil.

På grund af den høje temperatur under renseprogrammet, er ovnen ekstra godt isoleret. Selve ovndøren er af tre lag glas med varmereflekterende inderside, som er med til at holde på varmen og spare på energien.

Den nye elektronisk styrede ovn har mange fordele frem for en mekanisk ovn. Elektronikken styrer bl.a. start- og sluktid, ligesom temperaturen styres uhyre nøjagtigt.

Alle pressemeddelelser om: