Håndværkere tager chancen og bygger énfamiliehuse

25. april 1994

Til redaktionen

Holstebro, 25. april 1994

Tekst af journalist Flemming Hove.

Tekst kan frit anvendes og publiceres – uden beregning.

Fotos kan rekvireres ved henvendelse til
Tilsted Communication,
Inge-Lise Dinesen, tlf. 97 43 23 00.
eller E-mail: post@tilsted.dk

Yderligere informationer – kontakt Ulfborg-Vemb Kommune, borgmester Kaj Brink, tlf. 97 49 15 55.

 

Håndværkere tager chancen og bygger énfamiliehuse

 

Boligudstilling i september skal tiltrække nye indbyggere til Ulfborg-Vemb Kommune

Nye indbyggere er mere end velkomne i Ulfborg-Vemb Kommune. Derfor tager en gruppe lokale håndværkere nu chancen og bygger tre énfamiliehuse, som præsenteres for alle interesserede sidst på sommeren.

Opfordringen til håndværkerne om at lave en boligudstilling er kommet fra Ulfborg-Vemb Kommune. Borgmester Kaj Brink glæder sig over, at håndværkerne har taget positivt imod ideen, som på længere sigt både kan skaffe kommunen flere indbyggere og håndværkerne mere arbejde.

– Jeg kan ikke mindes, at der i den sidste halve snes år har været en lignende boligudstilling i hele landet. Vi er dog optimister. Vi tror på, at vi kan få folk til at flytte til området ved at vise, at vi har nye huse i et attraktivt område til overkommelige priser, siger Kaj Brink.

Byggeriet går i gang den 17. maj, og de nye huse vil stå færdige ved åbningen af udstillingen den 2. september. Her får alle besøgende chancen for at se og høre alt om de nye boliger hos både håndværkere og ejendomsmæglere.

Boligudstillingen er et led i Ulfborg-Vemb Kommunes nye strategi for, hvordan kommunen i fremtiden kan tiltrække flere indbyggere. Efter en årrække med nedgang i indbyggertallet er det atter på vej opad, og det finder Kaj Brink egentlig helt naturligt.

– De ydre rammer er i orden. Vi har f.eks. mange dagligvarebutikker, børnepasningsordninger uden ventelister, moderne fritidsfaciliteter og en skøn natur. Boligmæssigt har vi mange billige byggegrunde. En grund på ca. 800 kvm med alle afgifter betalt koster 80.000-90.000 kr., fortæller Kaj Brink.

– Det er gunstige tider for byggeriet netop nu. Faktisk kan det lade sig gøre at sidde billigere i et nyt hus i Ulfborg-Vemb Kommune, end det koster at bo i en lejebolig. Vi ved da også fra ejendomsmæglerne, at de er glade for nybyggeri, for der er ikke mange ledige huse i øjeblikket, siger borgmesteren.

Alle pressemeddelelser om: