Slut med en sky af damp, når opvaskemaskinen åbnes

24. april 1993

Til redaktionen

Holstebro, 25. april 1993

Tekst af journalist Bjarke Larsen. Foto ved fotograf Søren Petersen.

Såvel tekst som foto kan frit anvendes og publiceres – uden beregning.

Fotos kan rekvireres ved henvendelse til
Tilsted Communication,
Inge-Lise Dinesen, tlf. 97 43 23 00.
eller E-mail: post@tilsted.dk

Yderligere informationer – kontakt Blomberg A/S, reklamechef Steen Bielefeldt, tlf. 74 42 41 81.

 

Slut med en sky af damp, når opvaskemaskinen åbnes

 

Nu er det slut med at få en sky af damp i hovedet, hvis man åbner opvaske- maskinen lige efter, at programmet er slut. En ny metode “trækker” nemlig vand-dampene til sig, så de fortættes og løber ned i bunden som vand, hvorefter det pumpes ud.

Det nye princip er blot en af en række nyheder og forbedringer i Blombergs nye opvaskemaskiner GS 607 og GL 607. En anden praktisk detalje er et revolu- tionerende, men alligevel simpelt system, der sørger for, at mikrofiltret i bunden af opvaskemaskinen automatisk bliver renset. En række dyser på undersiden af spulearmen holder mikrofiltret rent, så det stort set ikke længere er nødvendigt selv at rense filtret. At rense filtret er en lille detalje som mange først kommer i tanke om, når filtret er stoppet til, og det nyvaskede porcelæn ikke ser så pænt ud, som det plejer.

En anden god nyhed kommer man derimod ikke til at høre så meget til: de nye opvaskemaskiner er de mest lydsvage i Europa i dag. Takket være en ny effektiv isolering støjer en opvaskemaskine fra Blomberg nu så lidt, at hele familien ugeneret kan opholde sig i køkkenet, mens opvaskemaskinen kører. Med et støjniveau på kun 49dB er det muligt at føre en helt almindelig samtale uden hverken at hæve stemmen eller blive irriteret over støjen, mens opvasken bliver klaret.

Også når det gælder forbruget af el og vand, er de nye opvaskemaskiner meget besparende. Hvor man normalt regner med, at der bruges 28 liter vand for at klare en opvask på den “go’e gammeldags” måde i hånden, så bruger de nye opvaske- maskiner fra Blomberg kun 19 liter vand.

De nye opvaskemaskiner er indrettet med to pumper, hvor den ene bruges til tømning, mens den anden kører under selve opvasken, og det gør opvaske-maskinerne endnu mere driftssikre.

Endelig er designet på de nye opvaskemaskiner tilpasset de øvrige produkter fra Blomberg, der flere gange har vundet designpriser ved store messer i udlandet.

Trods de mange nyheder er de nye modeller af opvaskemaskiner fra Blomberg ikke steget i pris. Tværtimod er priserne på nogle af modellerne faldet, blandt andet fordi maskinerne er fremstillet på en helt ny fabrik, hvor det er muligt at udnytte den nyeste teknik i produktionen.

Alle pressemeddelelser om: