Opels nye sikkerhedsnet

28. marts 1993

Til redaktionen

Holstebro, 28. marts 1993

Tekst af journalist Sven-Ove Kjældgaard.

Foto ved fotograf Søren Krogh.

Såvel tekst som foto kan frit anvendes og publiceres – uden beregning.

Fotos kan rekvireres ved henvendelse til
Tilsted Communication,
Inge-Lise Dinesen, tlf. 97 43 23 00.
eller E-mail: post@tilsted.dk

Yderligere informationer – kontakt den lokale Opel forhandler eller foreningens formand, Allan Meiniche, som træffes telefonisk fra tirsdag på tlf. 97 42 30 33.

 

Opels nye sikkerhedsnet

 

Undgå uforudsete udgifter på den nye bil med en ny form for økonomisk tryghed skabt af Opel forhandlere i Danmark

Nu bliver det både billigere og nemmere at være bilejer, hvis man vælger at købe en ny Opel. I samarbejde med nogle forsikringsselskaber har Opel forhandlerne i Danmark udviklet en pakkeløsning, Opel “Alt-Inklusive”, på forsikrings- og vedligeholdelsesudgifter, der også kan finansieres sammen med købekontrakten.

Dermed sikrer man sig mod forhøjelser af sin forsikringspræmie og overraskelser i form af reparationer. Man opnår desuden højere gensalgsværdi, fordi man ikke har sprunget et serviceeftersyn over af økonomiske grunde. Eneste udgifter i tre år er til benzin og vægtafgift samt til knofedt og pudseklude, hvis man vil holde sin bil kosmetisk i orden også.

– Den nye måde at have bil på har kunnet realiseres, fordi der er lavet et stort forarbejde med mange undersøgelser af forsikrings- og serviceforhold, der har bekræftet, at Opels vedligeholdelsesudgifter er særdeles rimelige i forhold til mange andre bilmærker, siger Opel Forhandler Foreningens formand, Allan Meiniche. Det er en kendsgerning, vi nu udnytter med Opel “Alt-Inklusive”, så Opel købere opnår den reelle besparelse, som deres valg af bilmærke fortjener.

Finansieringskonceptet er lavet, så den, der kører Opel, ikke skal være med til at betale for de forsikringstagere, der kører i biler med højere skadeomkostninger. Systemet kan bedst illustreres med et helt konkret eksempel fra København. En mand, der skulle købe bil for første gang, undersøgte forsikringsmarkedet hos ni forskellige selskaber. Det bedste tilbud var en helårlig forsikringspræmie på 7.736 kr. med en selvrisiko på 1.551 kr. Det er endda et af de billige, da mange ligger på 11.000-12.000 kr. årligt som begyndelsespræmie med samme vilkår, som Opel forhandlerne tilbyder. Sammenholdt med Opel “Alt-Inklusive”, som årligt koster i alt 5.666 kr. for en ny Astra GL, kan enhver se, at der her er tale om en betydelig besparelse, idet kunden ud over forsikringspræmien får fri service på sin bil plus eventuelle reparationer og dækskift udført uden beregning.

Desuden er der ingen forhøjelse af kundens “forsikringspræmie” ved skader. Den samlede ydelse for tre år med den ny Astra GL er i alt 17.000 kr., så der er sparet mange penge med Opel “Alt-Inklusive”.

Sælger man bilen, inden de tre år er gået, får man selvfølgelig refunderet en del af den indbetalte “Alt-Inklusive” sum udregnet efter forholdstal, som er skitseret i aftalen.

Da yngre bilister rent statistisk har en højere skadeprocent og derfor er mindre attråværdige som forsikringstagere, så har Opel forhandlernes “Alt-Inklusive” også en løsning for købere under 25 år. Lidt dyrere – ca. 1000 kr. årligt. Men alligevel meget fordelagtig.

– Vi har i forvejen satset meget på sikkerhedsudstyr i vore nye modeller. Nu spænder vi også et økonomisk sikkerhedsnet ud under vore kunder med Opel “Alt-Inklusive”, siger Opel Forhandler Foreningens formand Allan Meiniche, der opfordrer kommende bilkøbere til at besøge den lokale Opel forhandler og få en snak og brochuremateriale om den nye måde at have bil på.

Alle pressemeddelelser om: