Stolt Opel-ejer hjælper miljøet fjerde år i træk

14. februar 1993

Til redaktionen

Holstebro, 14. februar 1993

Tekst af journalist Sven-Ove Kjældgaard.

Foto ved pressefotograf Jørgen Hjort.

Såvel tekst som foto kan frit anvendes og publiceres – uden beregning.

Fotos kan rekvireres ved henvendelse til
Tilsted Communication,
Inge-Lise Dinesen, tlf. 97 43 23 00.
eller E-mail: post@tilsted.dk

Yderligere informationer – kontakt den lokale Opel-forhandler eller foreningens formand, Allan Meiniche, tlf. 97 42 30 33.

 

Stolt Opel-ejer hjælper miljøet fjerde år i træk

 

– Selvfølgelig er jeg stolt over at være en miljøvenlig bilist. Men jeg ville da være en hykler, hvis ikke jeg indrømmer, at jeg samtidig tænker på min økonomi. En miljøvenlig bil er nemlig også en driftsikker og holdbar bil. Og ikke mindst: Billigere i brændstof.

Sådan forklarer kørelærer Conny Kruse, Kolding, hvorfor hun for fjerde år i træk er blandt de tusindvis af Opel-bilister, der får foretaget gratis energi- og miljøkontrol af sin bil på et autoriseret værksted. Et tilbud, der også omfatter eventuelle justeringer uden beregning. Kun udskiftning af nødvendige dele må kunden betale for. Tilbuddet gælder fra midten af februar og to måneder frem.

Conny Kruse kører ca. 55.000 km om året i sin gule Kadett E (1,6 S cabriolet). En væsentlig del heraf er skolevognskørsel i byområder. Det er hårdt for både bil og miljø, hvis ikke bilen er justeret korrekt.

– Når man kører så meget i bebyggede områder, føler jeg mig ekstra forpligtet til at holde min bil i bedste miljøvenlige stand, fastslår Conny Kruse.

Mange gange om dagen er der lidt ventetid, når jeg henter en elev ved gadedøren. Jeg behøver ikke stoppe motoren af frygt for at forurene elevens hus og have. Røgen fra min bils udstødningsrør er hvid som sne eller næsten usynlig. Man kan sjældent se, om motoren overhovedet er i gang.

– Min mand er også kørelærer i en Opel. Han er lige så miljøvenlig som jeg. Vi er enige om, at man som bilist skal tage mest muligt hensyn til omgivelserne. Enten man kører erhvervskørsel i byen eller en tur i skoven med børnene, har man et miljømæssigt ansvar over for sine medmennesker. Og for naturen.

Som Opel-kører har det været let at leve op til det ansvar med de gode tilbud, de autoriserede værksteder har givet de seneste tre år, slutter Conny Kruse.

Det er Opel Forhandler Foreningen i Danmark, der står bag de miljøvenlige aktiviteter, som også sparer Danmark for mange penge i udgifter til brændstof. Med et kørselsforbrug på 15.000 km om året kan der spares godt 800,-kr., hvis bilen er korrekt justeret. Teoretisk kunne de 240.000 danske Opel-ejere tilsammen spare 192 millioner kroner årligt. En pæn sidegevinst for at hjælpe naturen.

Opel-forhandlernes gratis energi- og miljøkontrol her i årets første måneder er et led i den miljøvenlige kampagne, som blev startet for tre år siden under mottoet ãSådan er det i 90’erne”. En grøn bølge, som både forhandlere og Opel-ejere har haft stor glæde af.

Men med indførelsen af katalysatorpligt på nye biler i 1990 blev behovet for energi- og miljøkontrol mindre og mindre. Derfor har Opel-forhandlerne besluttet at lade dette, deres fjerde tilbud om gratis tests og justeringer blive det sidste. Men Opels miljø- aktiviteter er absolut ikke lagt på hylden af den grund.

– Da Opel bevisligt har en meget lang levetid, vil der mange år endnu køre biler af vort mærke uden katalysator. Det forpligter, siger formanden for Opel Forhandler Foreningen i Danmark, Allan Meiniche, Holstebro. Derfor vil vi fortsat prioritere miljøvenlig- heden i Opels danske bilpark meget højt med forskellige aktiviteter. Og det er da også for at give plads for noget andet, at vi stopper eller holder pause med den gratis miljø- kontrol.

Indtil år 2001 fortsætter vi således med at uddele mærkater med stempel til alle, der mod beregning får miljøtestet og justeret deres bil. Det skal stadig være synligt, at man er en miljøvenlig bilist, slutter Opel-forhandlernes formand.

Alle pressemeddelelser om: