En Lotus på bordet

4. oktober 1992

Til redaktionen

Holstebro, 4. oktober 1992

Tekst af journalist Carsten Tolbøll.

Foto ved fotograf Gunnar Merrild.

Såvel tekst som foto kan frit anvendes og publiceres – uden beregning.

Fotos kan rekvireres ved henvendelse til
Tilsted Communication,
Inge-Lise Dinesen, tlf. 97 43 23 00.
eller E-mail: post@tilsted.dk

Yderligere informationer – kontakt den lokale teleButik eller Kirk telecom A/S, salgs- & marketingchef Søren Kjeldsen Andersen, tlf. 75 60 28 50.

 

En Lotus på bordet

 

Kirk telecom A/S lancerer produktnyhed nr. to i virksomhedens første leveår

Kirk telecom A/S i Horsens præsenterer nu for anden gang på kun 10 måneder et nyt produkt. Det er bordtelefonen Kirk Lotus, der sælges fra den 5. oktober i JTAS’, Fyns Telefons og Tele Sønderjyllands teleButikker.

Kirk Lotus-vægmodel var første varsel om, at 80’ernes hi-tec og hårde linier er et overstået stadium, også hvad udformningen af telefoner angår. Nu, fem måneder senere, har en anden Kirk Lotus fundet vej til skrivebordet, hvor den ikke kræver megen plads.

Hvis den nye telefon både vækker genkendelse og nysgerrighed, har designerne Marianne Stokholm og Gad Zorea opnået, hvad de ville. Selve teknologien er gemt godt af vejen i den firkantede stationære del med skråtstillet tastatur. Det blanke håndsæt hviler sin kropsnære form på en gaffel med afbryder, akkurat som på fortidens bakelitapparat med drejeskiven.

Stokholm og Zorea har med Lotus-design skabt ikke bare en telefon, men også en indretningsrekvisit. Tidens tendens er mangfoldighed, hvor mange former, farver og sågar livsstile eksisterer samtidig. Lotus-telefonen vil med kombinationen af runde feminine og kantede maskuline former passe til alt fra hi-tec, stål og læder til mormors kommode.

– Med Kirk Lotus har vi fået en basismodel for en hel serie af fremtidige bord- telefoner. Designet levner plads til to modulskuffer, som i den aktuelle udgave rummer en lille telefonbog og en notesblok, fortæller salgs- og marketingchef Søren Kjeldsen Andersen, Kirk telecom A/S.

I takt med liberaliseringen af det internationale telekommunikationsmarked satser telefonfabrikken i Horsens på eksport. Kirk Lotus-modellen kan blive et brohoved til nye markeder.

– Vi har registreret en betydelig interesse. Fra vore italienske kontakter ved vi, at Kirk Lotus’ bløde design tiltaler sydeuropæisk smag og kultur. Vi har tillige haft henvendelser fra Japan, fortæller Søren Kjeldsen Andersen.

I første omgang præsenteres Kirk Lotus-bordmodellen for et dansk publikum via teleselskabernes butikker. 5000 eksemplarer er i handelen fra og med mandag i JTAS’, Fyns Telefons og Tele Sønderjyllands teleButikker, og ugen efter følger KTAS’ teleButikker med.

Alle pressemeddelelser om: