Dansk samarbejde om 90’ernes vægtelefon

20. maj 1992

Til redaktionen

Holstebro, 20. maj 1992

Tekst af journalist Carsten Tolbøll.

Foto ved pressefotograferne Lene Sørensen, Bent Tilsted og fotograf Søren Krogh.

Fotos kan rekvireres ved henvendelse til
Tilsted Communication,
Inge-Lise Dinesen, tlf. 97 43 23 00.
eller E-mail: post@tilsted.dk

Yderligere informationer – kontakt den lokale teleButik eller Kirk telecom A/S, salgs- & marketingchef Søren Kjeldsen Andersen, tlf. 75 60 28 50.

 

Dansk samarbejde om 90’ernes vægtelefon

De danske teleselskaber og Kirk telecom i Horsens præsenterer Kirk Lotus

Nyheder, traditioner og først og fremmest dansk arbejde bugter sig i de svungne linier på Kirk Lotus. 90’ernes vægtelefon lanceres fredag den 22. maj som første synlige resultat af et samarbejde mellem Teldan, et selskab i Tele Danmark koncernen, og Kirk telecom A/S i Horsens.

– Teleselskabernes viden om brugernes behov – kombineret med vores tekniske knowhow – har dannet oplæg og modspil til Stokholm/Zorea design. Resultatet er blevet en smuk og unik telefon, som i første omgang præsenteres for det samlede danske marked. Lidt senere er det tanken at lancere Kirk Lotus i de lande, vi i forvejen eksporterer telefonapparater til, siger administrerende direktør Peter Skov, Kirk telecom A/S.

I nøjagtig 100 år er der blevet fremstillet telefoner i Horsens, og for et halvt år siden kom produktionen atter på danske hænder. Da den franske Alcatel koncern besluttede at opgive produktionen af telefonapparater i Danmark, stod en kreds af ledende medarbejdere klar med en ny virksomhed, hvor Alcatel og de danske telekommunikationsvirksomheder Lasat og Servitel udgør de øvrige aktionærer.

– Kirk telecom startede med 107 medarbejdere, og vi er nu over 130. Sammenlignet med det gamle selskab, er vi i dag betydeligt mere markedsorienterede og indstillet på den konkurrence, som liberaliseringen af telekommunikationsområdet har medført. Vi har indgået en udviklingskontrakt med Teldan, og den skal på langt sigt give et spinoff i form af eksportindtægter, siger Peter Skov.

Kirk telecom producerer fortsat telefoner i Comet, Delta og Plus serierne, der alene i Horsens er fremstillet i mere end fire millioner eksemplarer. Kirk Plus fra 1987, der hænger på væggen i 150.000 danske hjem, har fortsat succes herhjemme og i udlandet. Ca. halvdelen af Kirk telecoms dansk designede og producerede telefoner eksporteres til det meste af Europa.

Alle pressemeddelelser om: