Kan lærlingen slå mester?

24. februar 1992

Til redaktionen

Holstebro, 24. februar 1992

Tekst af journalist Sven-Ove Kjældgaard.

Foto ved pressefotograf Jens Bach.

Såvel tekst som foto kan anvendes og publiceres – uden beregning.

Fotos kan rekvireres ved henvendelse til
Tilsted Communication,
Inge-Lise Dinesen, tlf. 97 43 23 00.
eller E-mail: post@tilsted.dk

Yderligere informationer – kontakt teamleder Bertel Kristensen, tlf. 97 12 16 29.

 

Kan lærlingen slå mester?

 

I fjor vandt Jørgen Nielsen det danske rally-mesterskab i denne Kadett GSi 16 V. Den har han nu solgt til sin lærling, den 22-årige Opel-mekaniker, Henrik Lundgaard, Hedensted, til sæsonen 1992. Dermed er Jørgen Nielsen næsten billøs her kort før mesterskabet starter 14. marts i Hobro med den første af seks afdelinger. Den tidobbelte danske rally-mester har dog, som billedet viser, et rat og et sæde til den Opel rally-bil, han skal køre i ved dette års mesterskab. Resten af bilen er på vej fra Opels rally-hovedkvarter. Der bliver således hektisk travlhed hjemme på værkstedet i Vester Torsted ved Egtved, hvor Jørgen Nielsen selv skal samle og trimme bilen, inden starten går i Hobro om knap tre uger.

Han bliver en slags pioner og testkører i denne sæson, hvor Opel i Danmark får verdenspremiere på en ny rally-model.

I rally- og motorsportskredse venter man derfor i spænding på, hvad Jørgen Nielsen kan præstere. Kan han leve op til sin position som Danmarks bedste rally-kører? Eller bliver det lærlingen, Henrik Lundgaard, der stiller op i GSI’en, der skal forsvare Opel Rally Teams farver i kampen om den førerposition, Opel har indtaget i dansk rally-sport i mange år?

Mesteren er testkører

Et rat og et sæde er, hvad den tidobbelte danske rally-mester, Jørgen Nielsen, har at gøre godt med her knap tre uger, før kampen om årets rally-mesterskab starter i Hobro 14. marts. Resten af hans bil er på vej fra Opels rally-hovedkvarter.

Jørgen Nielsen skal selv samle den og trimme den hjemme på værkstedet i Vester Torsted ved Egtved. Når sidste skrue er spændt, skulle der stå en splinterny Opel rally-bil. Det er første gang den den nye bil skal prøves i den barske rally-sport, så Jørgen Nielsen laver et stykke pionerarbejde samtidig med at Opel i Danmark får verdenspremiere på en ny rally-model.

Jørgen Nielsen er suverænt Danmarks bedste rally-kører, så i motor-sportskredse venter man spændt på, hvad han kan præstere med den nye bil. Kan han forsvare Opel Rally Teams farver øverst på sejrsskamlen eller er hans lærling, den 22-årige Opel-mekaniker, Henrik Lundgaard, Hedensted, klar til at afløse mesteren. Henrik Lundgaard skal køre Jørgen Nielsens vinderbil fra i fjor og kan overraske.

Her ses Henrik Lundgaard bag rattet i sin nymalede, toptrimmede Kadett GSi 16 V, mens Jørgen Nielsen endnu kun har et løst rat til at styre optakten til mesterskaberne med.

Alle pressemeddelelser om: