Opel hjælper miljøet for tredje år i træk

2. februar 1992

Til redaktionen

Holstebro, 2. februar 1992

Tekst af journalist Sven-Ove Kjældgaard.

Foto ved pressefotograf Jens Bach.

Såvel tekst som foto kan frit anvendes og publiceres – uden beregning.

Fotos kan rekvireres ved henvendelse til
Tilsted Communication,
Inge-Lise Dinesen, tlf. 97 43 23 00.
eller E-mail: post@tilsted.dk

Yderligere informationer – kontakt den lokale Opel forhandler eller foreningens formand, Allan Meiniche, tlf. 97 42 30 33.

 

Opel hjælper miljøet for tredje år i træk

 

Opel-forhandlerne i Danmark rider med stor succes videre på den grønne bølge, de selv startede i bilbranchen ved indgangen til 1990’erne. Fra februar tilbyder forhandlerne for tredje år i træk igen alle Opel-ejere gratis energi- og miljøkontrol af deres bil på et autoriseret Opel-værksted.

Med dette tilbud til landets ca. 240.000 Opel-ejere hjælper forhandlerne ikke alene godt med til at beskytte miljøet mod unødig forurening men medvirker også til en stor

samfundsøkonomisk gevinst i form af mindre brændstofforbrug.

– Vi har haft endda meget stor succes med den kampagne, vi startede for to år siden under mottoet ãSådan er det i 90’erne”, så vi har slet ikke været i tvivl om, at vi også i år skulle indbyde alle Opel-ejere til en gratis energi- og miljøkontrol, fortæller formanden for Opel Forhandler Foreningen i Danmark, Allan Meiniche, Holstebro. Som i tidligere år udleverer vi et certifikat og et mærkat til forruden til de Opel-bilister, der gør brug af tilbuddet. Med mærkatet i forruden fortæller de omverdenen, at de er miljøbevidste bilister. Det er der grund til at være stolt af i disse forureningstider. Forhåbentlig kan mærkatet bevirke, at andre bilister gakker hen og gør ligeså. Med et kørselsforbrug på 15.000 km kan der spares godt 800,- kr. årligt, hvis bilen er korrekt justeret og de medfølgende råd om f.eks. tankning – blyfri, oktantal, osv.- efterleves. Ikke kun eftersynet, men også eventuelle justeringer er gratis, men kunden må dog betale for udskiftning af nødvendige dele.

Opel-forhandlernes succesrige miljøaktivitet har fået andre organisationer i

bilverdenen til at foretage miljøbeskyttende foranstaltninger. Således har Forenede Danske Motorejere, FDM, givet sine medlemmer tilbud om energi- og miljøkontrol, så miljøet også beskyttes mod andre bilmærkers forurening.

– Med indførelsen af katalysatorpligt på nye biler fra oktober 1990 bliver forureningen mindre, efterhånden som bilparken på 1,6 millioner enheder i Danmark fornyes. Men da Opel beviseligt har en meget lang levetid, vil der gå nogen tid, før alle Opel-ejere kører med katalysator.

– Derfor har vi en moralsk forpligtelse til at gøre vore kunder så miljøbevidste som muligt. Og hjælpe dem så godt vi kan både med råd og vejledning men også med gode tilbud, så det ikke er økonomien, der afholder dem fra at være gode miljøbevidste bilister, fastslår Allan Meiniche.

Alle pressemeddelelser om: