Tilbage til start  Print siden  Vis pressemeddelelse i ren tekst uden billeder


Seneste pressemeddelelse for Dansk Symfoniorkester


Hent dette billede i stort format

- Dansk Symfoniorkester skal være et socialt musikalsk fællesskab på tværs af alder, køn og musisk baggrund, siger orkestrets stifter, Lennarth Fredenslund. Foto ved fotograf Thomas Juul/Tilsted Com.


Hent dette billede i stort format

Gitte Nymark Nielsen og Lise Schmidt mener begge, at Dansk Symfoniorkester er et godt initiativ, som fortjener opbakning. Foto ved fotograf Thomas Juul/Tilsted Com.

Til redaktionen

Holstebro, 3. maj 2006

Vi e-mailer pressestof for Dansk Symfoniorkester, som er stiftet af dirigent Lennarth Fredenslund, Struer. Han har stiftet Dansk Symfoniorkester med det ambitiøse formål at samle 90 amatørmusikere, der har det til fælles, at de brænder for at spille musik. Orkestret har allerede taget hul på øvearbejdet.

Tekst af journalist Flemming Hove.
Fotos ved fotograf Thomas Juul/Tilsted Com.
Tekst og fotos må kun gengives i redaktionel sammenhæng.
Materialet må ikke anvendes i anden forbindelse og ikke i kommerciel sammenhæng.

Yderligere informationer - kontakt Dansk Symfoniorkester, dirigent Lennarth Fredenslund, tlf. 9629 3006.


Med venlig hilsen


f. Bent Tilsted
Inge-Lise Dinesen

Nyt symfoniorkester
vil have 90 musikere

Når Muhammed ikke vil komme til bjerget, må bjerget komme til Muhammed.
Og når dirigent Lennarth Fredenslund fra Struer ikke vil rejse land og rige rundt for at finde musikere og orkestre, han kan dirigere, må de komme til ham.
Derfor har han stiftet Dansk Symfoniorkester med det ambitiøse formål at samle 90 amatørmusikere, der har det til fælles, at de brænder for at spille musik. Orkestret har allerede taget hul på øvearbejdet, og nu håber Lennarth Fredenslund, at interesserede musikere vil slutte sig til i en lind strøm.
- Dansk Symfoniorkester skal være et socialt musikalsk fællesskab på tværs af alder, køn og musisk baggrund. Det overordnede formål er sammenspillet på så mange instrumenttyper som muligt og arbejdet med at få musikken til at lyde som det, der er i hjertet, siger han.

Tre årlige koncerter

Orkestret arbejder frem mod tre årlige koncerter: En midsommer-, sensommer- og en nytårskoncert. Idéen er at præsentere en musikalsk verden for folk, der ikke i forvejen har indsigt i den klassiske musik.
- Vi vil dermed sende et signal om, at symfonisk musik også kan være underholdende og en umiddelbar oplevelse, der ikke kræver årelange studier. Ved koncerter rundt om i hele regionen vil mange både se og høre de mere sjældne instrumenter. Det vil helt naturligt skabe en interesse for selv at spille på et instrument og give et mere aktivt musikliv i lokalområdet, siger Lennarth Fredenslund.
Han forventer, at orkestret vil omfatte ca. 45 medlemmer i begyndelsen, og i løbet af de kommende tre år satser han på fuld orkesterbesætning med i alt ca. 90 musikere. Holstebro bliver centrum for orkestret, men rekrutteringen af musikere vil ske i et område fra Thisted i nord til Skjern og Brande i syd, Silkeborg i øst og over Viborg, Skive til Nykøbing Mors.


En stor udfordring

Blandt dem, der har meldt sig til orkestret, er Gitte Nymark Nielsen, 25, fra Holstebro. Hun spiller tværfløjte og ser det som en stor udfordring at spille en anden form for musik, end hun har været vant til.
- Jeg har tidligere spillet i harmoniorkester, men jeg synes, det er spændende at få strygerne med. Jeg kender ikke så mange, der spiller symfonimusik, og for mig er det en ny disciplin, som jeg gerne vil bruge tid på. Jeg har spillet i fem år, og jeg synes, symfoniorkestret er en rigtig god idé, siger hun.
Lise Schmidt, 30, er også fra Holstebro og spiller tværfløjte, og hun har altid haft drømmen om at spille i et symfoniorkester.
- Jeg har haft nogle års pause, men nu skal det være igen. Med Dansk Symfoniorkester har chancen budt sig, og man kan mærke, at initiativtagerne selv brænder for de gode ambitioner. Jeg har spillet i harmoniorkester tidligere og såmænd også i bigband på saxofon, så jeg håber, det her bliver godt, og at folk møder op, siger hun.

Tilsted Communication - Naurvej 35 - 7800 Holstebro
Tlf: 9743 2300 - Fax: 9743 2003 - Email: post@tilsted.com - Web: www.tilsted.com
Denne pressemeddelelse er printet ud fra www.presseoversigten.dk